Alkon hyllyltä löytyi raparperi-souria. Väri on utuisen vaalean oranssia, vaahto on valkoista ja kestävää. Tuoksu on hiivainen. Maussa on lievää hedelmäisyyttä, vain vähän happamuutta tuntuu olevan. Raparperi vilahtaa maussa hennosti. Oma ideansa tässä kyllä on, helppo sour. Juodessa yritän miettiä tarkkaan että miksi huomenna on vapaapäivä, helatorstai, ei se kai mikään Kummeli-juhla ole kuitenkaan. 0,33 l, 6,2 %, 4/5
keskiviikko 20. toukokuuta 2020
Kimito Rhubarb Sour Saison
lauantai 16. toukokuuta 2020
Lehe & Vasileostrovskaya Ravnodenstvie Russian Imerial Stout
Blogituksen otsikon kirjoittamiseen harvoin menee näin pitkään, mutta virolaisvenäläisen yhteistyön kunniaksi pitää uhrautua. Stout on mustaa, vaahto on beige rinkula lasin reunoilla. Olut kaatuu kuninkaallisen hitaasti lasiin. Tuoksussa on kahvia, hippusen suklaata ja paahdetta. Maussa kahvi täydentyy vähän sellaisella wiener-cafeella eli kermaisella kaakaolla. Aika täydellistä, vienohko makeus täydentyy hellällä humalan potkulla, alkoholi jää jonnekin makupaletin taustalle piiloon. Onneksi toukokuinen päivä oli sen verran viileä, että arvasin avata olutkellarin perukoilta löytyneen stoutin. 330 ml, 11 %, 5/5
perjantai 15. toukokuuta 2020
Schneider Weisse Original Weissbier Tap 07
Baijerilaisen perhepanimon originaali hefe on melkein mahonkista. Vaahto on alkuun komea, mutta katoaa nopeasti. Tuoksussa on lupaavaa vehnää, pientä purukumia myös. Maku on oikein kunnon vehnäolutta, kuplintaa on vähän liikaa. Hiivat on taustalla vienoja. Jälkimaku on parasta tässä oluessa Kyllä tästä tulee sellainen pieni kaukokaipuu Saksanmaalle. 0,5 l, 5,4 %, 4/5
Tunnisteet:
4
,
baijeri
,
hiiva
,
jälkimaku
,
originaali
,
perhepanimo
,
purukumi
,
saksa
,
vehnä
Tilaa:
Blogitekstit
(
Atom
)