keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Tsingtao 1903 Augerta

Kiinan agentin setistä valitsin parhaimman näköisen oluen. Tölkissä olikin sellainen vanhanaikainen repäisykorkki, ihan nostalginen tunnelmahan siitä iskeytyi. Olut on vaaleaa, varmaa, ei todellakaan yllätyksiä. Metallinen maku, mutta muuta makua ei sitten löydykään. Ehkä tätä menee Kiinan helteissä helpostikin muutama tölkillinen, Suomen tammikuisessa liukkaudessa ei kaipaa toista. Mukavaa näiden kiinalaisten oluiden nimien arvailu on.  500 ml, 4,7 %, 2/5

lauantai 23. tammikuuta 2016

Bryggeri Citra Extra Pale Ale

Vallilan kiertelyn iltapäiväolueksi valikoitui Café Suvannon pienestä oluthyllystä paikallisen Bryggeri-panimon vaalea pintahiivaolut. Olut toimi hyvin kyytipoikana chorizo-piirakalle. Samean vaalea olut on yllättävän humalaista, paljon kirpeää sitruunaa, tiukkaa. Maku on vähän yksiulotteinen, jälkimaussa voi ehkä haaveilla  lievästä makeudesta. Ei nyt oikein maistunut.  33 cl, 4,5 %, 3/




perjantai 22. tammikuuta 2016

Donut Island Ich Bin Ein Berner

Helsingin kiertelyn aloitin Black Door -pubista. Brittityylinen pub tarjosi hienon valikoiman oluita, leppoisan tunnelman ja asiantuntevan henkilökunnan palvelut. Olueksi arvoin hanasta helsinkiläisen kotipanimon paneman ja Hiisi-panimon kaupallistaman Gose-oluen. Baarimikko kertoi että olut on greippistä ja maustettu suolalla, valmistuksessa on käytetty vehnää ja ohraa. Olut onkin erikoista, suolaisuus on jotenkin ovelaa, sitrus maistuu voimakkaasti ja raikkaasti. Maku on avoin, vadelmainen. Vaikka olut on kesämäinen, niin kyllä pakkaskelillä toimii, kuivuus on koukuttavaa, pitäisikö hakea toinen. 0,4 l, 5 %, 4/5