lauantai 4. syyskuuta 2021

Kakola Atelier 02 Cappuccino Stout

Funikulaarin tuomaa olutta maistelin lauantai-iltapäivän viileydessä. Olut on mustaa ja vaahto on pikainen vaalean ruskea häivähdys.  Tuoksussa on kupillinen kahvia. Maku on kahvia ja paahdettua mallasta. Pehmeys soljuu nielusta alas, makeaa, lähellä sellaista makukahvia. Viileää cappuccinoa, kyllä tätä hörpiskelee. 330 ml, 6,5 %, 4/5




perjantai 3. syyskuuta 2021

Käbliku Tuulispask Imperial IPA

Ei ole pahemmalla nimellä olutta paiskattu, tosin virolaisen oluen nimi tarkoittanee pyörremyrskyä. Ipa on syvän oranssia ja olut kuohuaa sihauttaessa reippaasti, mutta lasissa valkea vaahto rauhoittuu. Tuoksussa on hedelmäisyyttä ja jotenkin tuoretta humalaisuutta. Maku on myös humalainen ja makean hedelmäinen, siis makukirjoa analysoimalla saa makeuden mukaan. Maltaisuus on läsnä joka hörpyssä. Alkoholi pysyy piilossa. Muistelen että join tätä ensi kerran Tarton kauppahallin alakerran olutravintolassa, ja taisin kyllä hakea toisenkin. Pitäisi kyllä käydä siellä taas. Jälkimaku on janottavan humalainen. 440 ml, 8,4 %, 5/5




keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Malduguns / Cool Head Beet The Carrot

Bier Bierin baarimikko houkutteli testaamaan punajuuriolutta. Väri on limumaisen punaista., tyylikästä. Tuoksussa on multaisuutta. Maku on aika kevyt, yllättävästi. Latvialaissuomalaisessa yhteistyöoluessa on porkkanaa, punajuurta ja tattaria, näistä maussa tuntuu näistä punajuuret, muita en tunnista. Happamuus on sopivaa, punajuuren multaisuus on läsnä, mutta se ei dominoi liikaa. Jos punajuurta pitää olueen laittaa, niin tämä on oikea tapa.  0,5 l, 5,2  %, 4/5