Hiidenmaalainen olut löytyi Tarton Gambrinuksesta. Hiiumaalaiset ovat tehneet Põhjalan kanssa yhteistyössä tumman kuparisen ruisoluen. Auringonvalossa olut näyttää oikeastaan punaiselta. Tuoksussa on ruista. Maku on rukiinen, makeaa ja hapanta vuorotellen. Kokonaisuus on täyteläinen, makua on paljon. Jälkimaku on katkeran ja makean miellyttävä sekoitus. Peko kait on sama kuin Pekko Suomessa, Virossa se on setukaiseeposten mukaan hedelmällisyyden jumala. Pekopojad kääntyy kyllä internetin avulla myös juhlapojiksi. Kaikkea sitä oppii oluella. 330 ml, 6,0 %, 4/5
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Põhjalan Rukirääk oli huikean hyvä "ruisrääkkä", nimensä mukainen mokkaisen lakritsinen olut, harmi vaan että poistui valikoimista! Paras ruisolut kun tulisi takaisin!
VastaaPoistahttps://www.pullollinen.fi/2015/09/pohjala-rukkiraak.html
VastaaPoistaEi ollut huonoa tuokaan.
https://www.pullollinen.fi/2016/02/lammin-sahti-ruisraakka.html
oli lammilainen versio.
Vau, toi Pekopojat‑juttu sai kyllä hymyilemään! 😄 Tuli ihan sellanen mutkaton ja lämmin olo – just sellaista meininkiä, mitä toivoo löytävänsä matkalla. Hyvä kun nostit Hiiumaan ruokakulttuurin ja paikalliset tekijät esiin – näistä jutuista tulee fiilis, ettei kyse ole vain matkakohteesta, vaan ihan ihmisistä ja paikallisesta tunnelmasta. Kiitos hyvästä tarinasta ja annoksesta!
VastaaPoistaKiitos kommentista!
VastaaPoista