perjantai 6. joulukuuta 2013

Sinebrychoff Jouluolut IV

Pikkujoulukinkun grillauksen vahtimiseen tarvittiin Jouluolutta. Grillaus tietysti tehtiin epäsuoralla tulella, että saatiin onnistunut lopputulos, ei sentään laitettu kinkkua punaisena hehkuvien brikettienpäälle suoraan. Grillaus vaatii aina ns vahtioluen ja nyt se oli tumma jouluolut. Aika vähän tuoksua, mutta maku on pehmeä, vähän ohut, helppo, kyllä tämä varmasti sopii joulupöytään kinkun kanssa. Onhan tämä hyvä tumma lager! Vaahto kyllä katoaa nopeasti. 
33 cl, 6,0%, 3/5


10 kommenttia :

 1. Hei,

  Kerrotko vähän lisää, miten grillasit kinkun!

  VastaaPoista
 2. Ehdotan, että otat "todista ettet ole robotti" -koodin pois. Palauta toki, jos spämmiä alkaa tulla. Mielestäni se on turha ja hankaloittaa mainion blogin kommentointia.

  VastaaPoista
 3. Hiilet grillin reunoille, keskelle foliolautaset (rasva valuu siihen) ja kinkku ritilälle, kansi kiinni ja lämpömittarista seurataan että lämpötila ei nouse liian korkealle. Kantta välilä auki ja hiiliä lisäillään pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
 4. Ja robotittomuustodistelu on poistettu käytöstä.

  VastaaPoista
 5. Minkälainen grilli sulla on?

  VastaaPoista
 6. Weberin hiiligrilli, jossa on epäsuoraa grillausta varten hiiliastiat/telineet, joilla hiilet saa grillin sivuille, ja bonuksena lämpömittari.

  VastaaPoista
 7. Sama setti kun mulla (57cm). Paljon otti aikaa ja millasena pidit lämpötilan? Paljon ulkona oli kylmää? Pakko päästä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 8. Joo tosiaan tuo ei tainnut ollakaan mikään 8 kilon jööti.

  VastaaPoista
 9. Reilu pari kiloa ja 3-4 h ja lämpöä yritin pitää alle 150, sopivan ylikypsää tuli.

  VastaaPoista
 10. Meinaatko, että oli mennyt yli yli? Mitkä lämmöt lihassa kun otit ulos? Kiitos vastauksista!

  VastaaPoista